lunes, 9 de marzo de 2015

SENSE POR


IMPUNITAT POLICIAL ,
ESTRATEGIA DE LA POR 
I CINISME POLITIC

Es molt preocupant, que mentre estem reclamant , amb tanta força, el Dret a Decidir d’un poble, (dret a l’autodeterminació), a la vegada ens oblidem de la vulneració de drets tan fonamentals ( i per cert constitucionals..), com el dret a la Ia Igualtat, el dret la no discriminació, el dret a la vida i a l’integritat física ( A NO SER MALTRACTAT DE QUALSEVOL FORMA..), el dret a la tutela judicial efectiva, el dret a la presumpció d’inocencia, en definitiva el Dret a la Dignitat. Que passa?

Si fem una reflexió freda i en perspectiva i analitzem la quantitat d’actuacions policials que des de el 15-M, han quedat “impunes”, ens entra un “calfred”, ens hem de tocar i punxar, per veure si encara som humans o estem perdent aquest condició .

Impunitat, segons l’organització Amnistia Internacional vol dir : “el no processament, ni el càstig de responsables de violacions dels drets humans i del dret internacional humanitari”

I resulta que malgrat que, sabem ( el manual més elemental ,així ens ho diu)  que si hi ha Impunitat , tan en delictes “econòmics”, polítics, i policials , vol dir que no existeix una Democràcia Real, nosaltres seguim endavant, amagant el cap sota l’ala

Es evident que la por fa el seu treball. El sistema Capitalista, sap perfectament que amb l’estrategia de la por, domina i domina MOLT!..Va quedar clar amb l’atemptat de les torres de Nova York (l’11 de setembre) i l’estratègia de “seguretat” desenvolupada posteriorment.
Concepte de “seguretat “ molt curiós que utilitzen aquí també els nostres polític de forma “cínica”.Seguretat clar per ells, pels interessos econòmics i polítics de sempre, no seguretat per el poble i sobretot pels Drets Humans

De tota manera és difícil o impossible demanar actuacions democràtiques i respectuoses amb el DDHH, a un cos com la policia ( en general) i a unes Instituciones que no creuen amb la democràcia i que no la practica ( investigacions secretes, sortejant qualsevol control democràtic institucional, prepotència.. ) i moltes vegades utilitzant, de forma molt perillosa i insultant, un Principi ( legal, si, si, malauradament), com es el Principi de Pressumpció de Veracitat dels Agents de la Autoritat. Un Principi que està demostrat atempta contra Drets fonamentals com el Dret a la Pressumpció d’Inocencia i altres i que cada cop està més qüestionat

Cal que sapiguem que l’estat i la poilicia utilitza aquesta “impunitat” com a estratègia per anar impulsant un “ambient” determinat ( s’anomena un procés psicosocial kultifactorial) que crea un estat d’ànim, una sentiment de “frustració”, la cultura del “ no hi ha res a fer” , “no hi ha sortida”, “ es el que hi ha”  ( i això provoca un mecanisme automàtic de desmobilització i control social) que es el que tenim instal”lat en aquest moment ( estat d’indefensió apresa)

D’aquesta forma treuen de forma “paradoxal” lleis com “ La Ley de Seguridad Ciudadana”, que mutilen els DDHH.. i ningú diu res!! ( bé quasi ningú..)

Tampoc som tan pocs i tan “radicals” els que ho diem ([TORTURES, RACISME I IMPUNITAT POLICIAL EN ELS INFORMES DE L’ONU I D’AMNISTIA INTERNACIONAL DESTAQUEN LA PRECARIETAT DEMOCRÀTICA DE L’ESTAT ESPANYOL
Una societat d’ovelles engendra un govern de llops (Edward R. Murrow,periodista)
O sortim al carrer a construir  (SENSE POR) una societat d’essers amb valors humans.. o el llop serà l’unic “animal” lliure sobre el planeta Terra.

joan tamayo sala
Advocat, Activista pels DDHH

Membre de l’Observatori dels Drets Socials de Terrassa

No hay comentarios:

Publicar un comentario